Ouwehands Dierenpark

Middelgrote dierentuin, ruim opgezet, mooie natuurlijke verblijven, veel grote en kleine exotische dieren, Berenbos met bruine beren en wolven, zie de ijsberen zwemmen, zeeleeuwen-show en kindervoorstelling, compleet dagje uit met de hele familie.

Bekijk de website


Algemene informatie

Het Ouwehands Dierenpark is een dierentuin in het Utrechtse plaatsje Rhenen, tussen Utrecht en Arnhem. De dierentuin is ruim opgezet en de dieren leven in mooie binnen- en buitenverblijven. Het Ouwehands Dierenpark kreeg in 2000 een nieuwe eigenaar die veel geïnvesteerd heeft in grotere en natuurgetrouwe verblijven voor onder andere de leeuwen, ijsberen en olifanten. Hij wist de dierentuin opnieuw op de kaart te zetten en de bezoekersaantallen zijn dan ook zeer terecht flink gestegen.

De dieren

In het Ouwehands Dierenpark kan je veel dieren zien, ze leven zoveel mogelijk in een natuurgetrouwe omgeving. Het park bezit onder andere gorilla's, giraffen, witte leeuwen, Afrikaanse olifanten, ijsberen, zeehonden, rendieren, kleine panda's en zeeleeuwen. Verder zie je veel verschillende soorten vogels in het park. De laatste uitbreiding van het Ouwehands Dierenpark is het Berenbos, waar bruine beren worden ondergebracht die vroeger mishandeld zijn. Samen met de wolven kunnen ze in een ruim bosgebied weer onbezorgd leven. Ook de ijsberen zijn een populaire attractie van deze dierentuin. Door het ontwerp van het verblijf kan je de ijsberen van heel dichtbij bekijken en onder water zien zwemmen.

Activiteiten

Het Ouwehands Dierenpark organiseert leuke activiteiten voor grote en kleine kinderen. Er is dagelijks een zeeleeuwen-show te zien en gedurende het seizoen een leuke kindervoorstelling. De dierentuin biedt ook diverse groepsarrangementen, rondleidingen en zakelijke mogelijkheden aan.


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Locatie & route

Ouwehands Dierenpark

Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen (Utrecht)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Artis

Amsterdam

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Apenheul

Apeldoorn

GaiaZOO

Kerkrade

Ouwehands Dierenpark

Rhenen

DierenPark Amersfoort

Amersfoort

Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk

Burgers' Zoo

Arnhem