Ooievaarsdorp De Graverij

Natuurlijk gebied met nestplaatsen voor ooievaars, jaarlijks meerdere paren ooievaars en jongen, vruchtbaar gebied voor trekvogels, gratis toegankelijk, leuk voor kinderen en volwassenen.

Bekijk de website


Algemene informatie

In het Friese dorp Akmarijp is het Ooievaarsdorp De Graverij te vinden. Sinds de oprichting in 1988 zijn hier jaarlijks meerdere paren ooievaars te vinden die op het broedstation hun jongen grootbrengen. Het ooievaarsdorp ligt in een omgeving die voor de vogels veel voordelen heeft en genoeg voedsel biedt. Tijdens de broedtijd worden de dieren bijgevoerd om de jongen een goede start te geven voor hun trektocht naar het zuiden aan het eind van de zomer.

Het Ooiervaarsdorp De graverij houdt een administratie bij van de nestplaats van elk paar ooievaars en hoeveel jongen er worden geboren. Daarnaast worden de jonge vogels geringd zodat hun trektocht naar het zuiden gevolgd kan worden. Over de laatste 25 jaar zijn er inmiddels zo'n 400 jongen geboren op dit vruchtbare gebied. De beste tijd om naar deze mooie vogels te komen kijken is tussen maart en september als ze in Nederland verblijven. Het Ooievaarsdorp De Graverij is gratis te bezoeken. De organisatie is afhankelijk van donaties van bezoekers en donateurs.

 


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Locatie & route

Ooievaarsdorp De Graverij

Graverij 5
8541 AA Akmarijp (Friesland)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Artis

Amsterdam

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Apenheul

Apeldoorn

GaiaZOO

Kerkrade

Ouwehands Dierenpark

Rhenen

DierenPark Amersfoort

Amersfoort

Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk

Burgers' Zoo

Arnhem