DierenPark Amersfoort

Groot en kindvriendelijk dierenpark met meer dan 150 verschillende dieren, themagebieden en grote speeltuinen. Bezoek het DinoPark met levensgrote dinosauriërs en vergeet zeker niet de indrukwekkende presentaties door verzorgers.

Bekijk de website


Algemene informatie

Aan de rand van het bosgebied bij Amersfoort ligt het DierenPark Amersfoort. De dierentuin is aanvankelijk klein begonnen en in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot dierenpark met een oppervlakte van 14 hectare en meer dan 150 verschillende diersoorten. Het is een echt familiebedrijf waarbij de passie voor de dieren diep geworteld is. DierenPark Amersfoort is vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen vanwege de kindvriendelijke indeling van het park en grote speeltuinen.

De dieren

DierenPark Amersfoort is verdeeld in een aantal themagebieden zoals de Savanne, het Berenplein, De Nacht, Apegoed en het Rijk der Reuzen. Er leven meer dan 150 verschillende soorten dieren in het park, waaronder de Siberische tijger, chimpansees, Aziatische olifanten, neushoorns, gibbons, leeuwen en bruine beren. Je kan er ook kleinere dieren zien zoals stokstaartjes, bevers, bavianen, uilen, pinguïns, slangen en vissen. Sommige dieren kan je ook via de webcam zien zoals de Siberische tijgerwelpjes en de olifanten.

DinoPark

Sinds 2006 is het DierenPark Amersfoort uitgebreid met een DinoPark. In het bos reis je terug in de tijd en kom je allerlei levensgrote dinosauriërs tegen. Je kan je kennis van dino's testen, een dinoskelet helpen opgraven en meevliegen met vliegende dinosauriërs. Je komt er ook levende dieren tegen uit de tijd van de dino's zoals reuzenschildpadden en grote loopvogels.

Activiteiten

De dierenverzorgers geven dagelijks presentaties waarbij je alles te weten kan komen over bijvoorbeeld de bruine beren, chimpansees, olifanten of de vogels in SnavelRijk. Soms krijgen de dieren een verrassing om mee te spelen en dat is altijd een feest om naar te kijken. Je kan ook meedoen met de Koele Knuffels en alles leren over insecten en vogelspinnen.

DierenPark Amersfoort is ook een bijzondere locatie voor zakelijke evenementen feestelijke gelegenheden zoals vergaderingen, presentaties, kinderfeestjes, familiedag of bruiloft.


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Locatie & route

DierenPark Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort (Utrecht)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Artis

Amsterdam

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Apenheul

Apeldoorn

GaiaZOO

Kerkrade

Ouwehands Dierenpark

Rhenen

DierenPark Amersfoort

Amersfoort

Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk

Burgers' Zoo

Arnhem