Landgoed Hoenderdaell

Mooi landgoed met dierenpark, grote natuurlijke dierenverblijven, inheemse en exotische dieren, opvangcentrum van Stichting Leeuw met grote katachtigen, roofvogel show, mooi wandelgebied, geschikt voor kinderen en volwassenen.

Bekijk de website


Algemene informatie

Op het platteland van Noord-Holland vind je Landgoed Hoenderdaell bij het plaatsje Anna Paulowna. Aan het landgoed ligt een groot natuurlijk stiltegebied waar je kan wandelen. In dit gebied leven ook dieren vrij in de natuur zoals edelherten, Schotse hooglanders en emoes. Op het Landgoed Hoenderdaell is ook een dierenpark en het opvangcentrum van Stichting Leeuw.

Dierenpark

Het dierenpark op Landgoed Hoenderdaell maakt goed gebruik van de ruimte en geeft de dieren grote en natuurlijke verblijven. Een aantal dieren worden opgevangen om ze een beter leven te geven, zoals gepensioneerde circusleeuwen en bruine beren. Maar je komt ook andere dieren tegen als ringstaartmaki's, damhertjes, kangoeroes, krokodillen, capibara's, wolven, wasberen, otters en kamelen.

Stichting Leeuw

Op het dierenpark is ook een groot opvangcomplex van Stichting Leeuw. Grote katachtigen zoals tijgers, leeuwen en panters worden hier tijdelijk opgevangen en waar mogelijk voorbereid op een leven in het wild. Ze leren bijvoorbeeld weer te jagen en bouwen meer conditie op zodat ze in het wild kunnen overleven. Stichting Leeuw werkt hiervoor aan de realisatie van natuurparken in het land van herkomst van deze dieren. De grote katten zijn ook voor bezoekers van het landgoed en het dierenpark te bewonderen.

Roofvogels

Landgoed Hoenderdaell laat je kennis maken met bijzondere roofvogels. De Valkenier is vanaf de start betrokken bij het landgoed en geeft dagelijks een spectaculaire roofvogelshow met meer dan vijftien imposante roofvogels. Naderhand is het mogelijk om de vogels van dichtbij te bewonderen en vragen te stellen. Wil je nog meer weten en leren over roofvogels? Landgoed Hoenderdaell biedt de mogelijkheid om een roofvogel workshop te volgen waarbij je een halve dag met deze bijzondere dieren en hun valkenier kan doorbrengen.


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Locatie & route

Landgoed Hoenderdaell

Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna (Noord-Holland)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Artis

Amsterdam

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek

Apenheul

Apeldoorn

GaiaZOO

Kerkrade

Ouwehands Dierenpark

Rhenen

DierenPark Amersfoort

Amersfoort

Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk

Burgers' Zoo

Arnhem