GaiaZOO

Groot en prachtig aangelegd dierenpark met 100 verschillende diersoorten. Loop langs de grote natuurlijke dierenverblijven en sta oog in oog met de dieren. Kom kijken bij de voederpresentaties en roofvogel demonstraties, de kinderen kunnen lekker spelen in de meerdere speeltuinen en overdekte speelhal.

Bekijk de website


Algemene informatie

In het Limburgse plaatsje Kerkrade vind je de relatief jonge dierentuin GaiaZOO. Het park is in 2005 geopend en was vanaf het begin een succes. GaiaZOO heeft als gedachte dat dieren, planten, water, lucht en de bodem één geheel vormen en de dierentuin laat dat in al zijn glorie zien.

Prijswinnaar

Hoewel het park GaiaZOO slechts 10 jaar geleden de deuren opende, heeft het publiek deze dierentuin nu al in haar hart gesloten. Al vier jaar werd het park verkozen tot de Mooiste dierentuin van de Benelux en in 2013 werd het Gaiapark door de ANWB verkozen tot Leukste uitje van Nederland. Dit succes is niet alleen te danken aan de dieren die er te zien zijn, maar zeker ook aan de hele uitstraling van het park en de prachtige groene inrichting zowel in de dierenverblijven als langs de paden.

De dieren

GaiaZOO bezit ongeveer 100 verschillende dieren in alle maten en kleuren. Het park is ingedeeld in vier themagebieden: Savanna, Rainforest, Taiga en Limburg. Behalve de gebruikelijke dierentuin dieren zoals leeuwen, giraffen, neushoorns en apen bezit het park ook diersoorten die in je niet in andere dierentuinen zal zien. Door de inrichting van het park kan je oog in oog komen te staan met de giraffen, leeuwen en gorilla's. GaiaZOO doet mee aan meerdere fokprogramma's waardoor er ook regelmatig jonge dieren te zien zijn.

Activiteiten

Gedurende de dag vinden er meerdere voederpresentaties plaats bij verschillende dieren en er is dagelijks een mooie roofvogelpresentaties waar de grote vogels in vrije vlucht te bewonderen zijn. Het is ook mogelijk om de dierentuin met een gids te bezoeken die je de mooiste plekjes laat zien en je alles over de dieren kan vertellen.

Voor de kinderen zijn er in het park meerdere speeltuinen aangelegd en er is een overdekte speeltuin genaamd DinoDome. DinoDome is een echt speelparadijs waar de kids zich lekker kunnen uitleven op spannende touwbruggen en klimtorens. Je kan bij GaiaZOO ook je verjaardag vieren.

Voor zakelijke evenementen zijn er diverse mogelijkheden. In het park zelf en in de mooie zalen is van alles mogelijk, van teambuilding met je collega's tot feesten en bruiloften.


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Locatie & route

GaiaZOO

Dentgenbachweg 105
6468 PG Kerkrade (Limburg)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Artis

Amsterdam

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Apenheul

Apeldoorn

GaiaZOO

Kerkrade

Ouwehands Dierenpark

Rhenen

DierenPark Amersfoort

Amersfoort

Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk

Burgers' Zoo

Arnhem