Ecomare

Opvangcentrum voor zeehonden en waddenvogels, gelegen in het duingebied op Texel, zie zeehonden, bruinvissen en verschillende vogels, natuurmuseum, walviszaal, gezellig en leerzaam, leuk uitje voor alle leeftijden en goed te combineren met een dagje of vakantie op Texel.

Bekijk de website


Algemene informatie

In het duingebied van Texel ligt het zeehonden- en vogelopvangcentrum Ecomare. Bij Ecomare kan je alles te weten komen over de dieren in het Waddengebied en de Noordzee. Naast de dierenopvang is ook het natuurmuseum en het duingebied van Ecomare leuk om te bezoeken, zeker met kinderen.

Dierenopvang

Ecomare is sinds 1952 een opvangcentrum voor waddendieren zoals zeehonden, bruinvissen en verschillende soorten vogels. In de opvang zijn de dieren te zien die opgevangen en verzorgd worden. Vaak zijn het zieke of gewonde dieren, jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt of vogels die met olie zijn besmeurd. Als de dieren weer gezond en sterk genoeg zijn worden ze doorgaans weer vrijgelaten in de natuur. Er is ook een vaste groep zeehonden en twee bruinvissen die permanent bij Ecomare verblijven.

Natuurmuseum

Naast de dieren is er nog meer te zien bij Ecomare. Je komt er van alles te weten over de natuur van het Waddengebied en welke invloed de mensen daarop kunnen hebben. In de Walviszaal zijn levensgrote walvisskeletten te bewonderen en leer je hoe walvissen door de eeuwen heen veranderd zijn.

Op pad met Ecomare

In het duingebied achter Ecomare kan je heerlijk wandelen en rondstruinen. Volg de kinderwandeling met leerzame speeltoestellen of maak een wandeling met de Duinparkgids app op je mobiel die onderweg van alles vertelt over het leven in de duinen.


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Locatie & route

Ecomare

Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog (Noord-Holland)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Artis

Amsterdam

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek

Apenheul

Apeldoorn

GaiaZOO

Kerkrade

Ouwehands Dierenpark

Rhenen

DierenPark Amersfoort

Amersfoort

Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk

Burgers' Zoo

Arnhem