Avifauna

Dierenpark met wel 1800 vogels in alle maten en kleuren en een aantal kleine zoogdieren. Bezoek een roofvogel-demonstratie en voer zelf de Lori's. Ook is er een grote speeltuin en diverse kinderattracties.

Bekijk de website


Algemene informatie

Avifauna is een vogelpark gelegen in Alphen aan de Rijn. Het is het eerste vogelpark ter wereld en vandaag de dag nog steeds een van de bekendste. De naam Avifauna is latijn en betekend vrij vertaald "vogels van het dierenrijk". Vogelpark Avifauna is een gespecialiseerd dierenpark met veel vogels, maar er zijn tegenwoordig ook enkele andere diersoorten te bewonderen. Het park is een groene en landelijke tuin met vijvers, een speeltuin en restaurant.

Geschiedenis

Wat van oorsprong een privé verzameling van vogels was van de heer Van der Brink, groeide na de eenmalige bezichtiging in 1949 uit tot een echt vogelpark. Het vogelpark was later onderdeel van het Van der Valk-concern, bekend van het logo met de toekan. Dit logo was eigenlijk van het Vogelpark Avifauna maar is door Van der Valk overgenomen voor de gehele hotelketen.

De dieren

In Avifauna leven meer dan 1800 vogels in alle maten en kleuren. Veel vogelsoorten leven in de grote volières op het terrein waar ze vrij kunnen vliegen. Er zijn ook vogels die een buitenverblijf hebben. Een greep uit de enorme collectie: zeearenden, gieren, flamingo's, parkieten, papegaaien, pinguïns, uilen, kolibries, ooievaars, lepelaars, toekans en pelikanen. Behalve dus heel veel vogels bezit Avifauna ook andere diertjes zoals ringstaartmaki's en rode panda's.

Activiteiten

Bij Avifauna kan je de grote roofvogels zien vliegen in een van de vogeldemonstraties of zelf de Lori's voeren. Er zijn ook leuke voedermomenten en presentaties bij de pinguïns en pelikanen. Vanaf het vogelpark is het ook mogelijk om een rondvaart te maken door het Groene Hart. Voor de kinderen is er een grote speeltuin met attracties en een overdekte speelhal met botsauto's, een draaimolen en een spookhuis.

Op zakelijk gebied zijn er diverse mogelijkheden en in het bijbehorende Van der Valk Hotel kan je a la carte dineren en heerlijk blijven overnachten.

 


Ervaringen van onze bezoekers

Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.


Jouw ervaring met dit pretpark?

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Locatie & route

Avifauna

Hoorn 65
2404 HG Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

Routebeschrijving

Bekijk de website


Top 10 Pretpark

Artis

Amsterdam

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Apenheul

Apeldoorn

GaiaZOO

Kerkrade

Ouwehands Dierenpark

Rhenen

DierenPark Amersfoort

Amersfoort

Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk

Burgers' Zoo

Arnhem